1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom’a bağlı TVEL yeni metalürji şirketi kurdu

Rosatom’a bağlı TVEL yeni metalürji şirketi kurdu

Rosatom’un yakıt şirketi TVEL, metalürji alanında entegratör olarak destek alacağı Rusatom Metal Tech unvanlı yeni bir şirket kurdu. 

Rosatom’a bağlı TVEL yeni metalürji şirketi kurdu

Enerji Günlüğü - Rosatom’un yakıt şirketi TVEL, metalürji alanında entegratör olarak destek alacağı Rusatom Metal Tech unvanlı yeni bir şirket kurdu. 

Rusya Federasyonu Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un yakıt şirketi TVEL, metalurji işleri için entegratör işlevini üstlenecek Rusatom Metal Tech LLC unvanlı yeni bir şirket kurdu. 

Rosatom’un metal işlerini desteklemek üzere kurulan Rusatom Metal Tech; gemi yapımı, havacılık ve tıp gibi yüksek teknoloji gerektiren alanlarda uygulanan titanyum çubuklar, teller ve tüplerin yanı sıra kalsiyum metal, kalsiyum katı tel, zirkonyum, niyobyum, tantal, hafniyum, tungsten, vanadyum, rüzgar enerjisi ekipmanı için bir neodimiyum-demir-bor sisteminin kalıcı mıknatıs olan nadir toprak mıknatısları ile yüksek hızlı demiryolları için yüksek mukavemetli bakır-niyobyum teller gibi iletkenler üzerinde çalışacak. 

Rusatom Metal Tech, TVEL’e bağlı Elemash Makine Yapımı Tesisi, Novosibirsk Kimyasal Konsantre Tesisi, Elemash Magnit, Centrotech ve Bochvar Enstitüsü gibi kuruluşların üretim tecrübesini bünyesinde kullanabilecek. 

TVEL’in CEO’su Natalia Nikipelova, yeni şirketle ilgili açıklamasında şunları söyledi, “Yakıt Şirketi TVEL, metalurji ve malzeme biliminde tarihsel olarak güçlü endüstriyel ve araştırma uzmanlığına sahip bir dizi işletmeyi bir araya getiriyor. Metalurji, TVEL şirketinin nükleer olmayan başlıca iş alanlarından biri olup, özel amaçlı iş entegratörünün kurulması, yeni ürünlerin ve işlerin dinamik olarak geliştirilmesini hedefleyen stratejimizle tamamen uyumludur. Yeni şirket, Rusya ve yurtdışındaki müşteri tabanını genişletmeye, endüstriyel kapasitelerin geliştirilmesine, yeni ittifaklar ve ortaklıkların kurulmasına odaklanacak”.

Önceki ve Sonraki Haberler