1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom’dan nükleer sızıntı söylentilerine yalanlama

Rosatom’dan nükleer sızıntı söylentilerine yalanlama

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Rus nükleer tesislerinde atmosferdeki rutenyum-106 seviyesinin yükselmesine sebep olacak bir...

Rosatom’dan nükleer sızıntı söylentilerine yalanlama

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Rus nükleer tesislerinde atmosferdeki rutenyum-106 seviyesinin yükselmesine sebep olacak bir olay ya da kazanın meydana gelmediğini açıkladı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Almanya Federal Radyasyondan Koruma Dairesi’nin yayımladığı raporda ekim ayında Avrupa’nın merkezinde ve batısında radyoaktivitenin yükseldiğinin ortaya çıkmasının ardından ortaya çıkan nükleer sızıntı söylentilerini yalanladı. Rosatom, Rus nükleer tesislerinde atmosferdeki rutenyum-106 seviyesinin yükselmesine sebep olacak bir olay ya da kazanın meydana gelmediğini belirtti.

Yüksek radyoaktivite, Almanya’nın 6 farklı bölgesinin yanı sıra Avrupa genelinde de birçok izleme ölçüm istasyonunda da tespit edilmişti. Avusturya, Fransa, Almanya, İtalya ve İsviçre hava sahasında rutenyum-106 oranında artış olduğu kaydedilmişti. Rutenyumun salındığı yerin ise Güney Ural bölgesindeki bir tesis olduğu ileri sürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler