1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rosatom’un Marchenkovskaya RES’i toptan elektrik pazarında

Rosatom’un Marchenkovskaya RES’i toptan elektrik pazarında

Rosatom’un Rusya’da kurduğu 120 MW’lık Marchenkovskaya Rüzgâr Santrali (RES), toptan elektrik ve kapasite pazarına girdi.

Rosatom’un Marchenkovskaya RES’i toptan elektrik pazarında

Enerji Günlüğü - Rosatom’un Rusya’da kurduğu 120 MW’lık Marchenkovskaya Rüzgâr Santrali (RES), toptan elektrik ve kapasite pazarına girdi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un rüzgâr enerjisi birimi NovaWind A.Ş. tarafından Rostov bölgesindeki Zimovniki’de inşa edilen 120 MW (Mega Watt) kurulu kapasiteye sahip Marchenkovskaya Rüzgâr Santrali (RES), 1 Temmuz 2021 itibariyle toptan elektrik ve kapasite pazarına girdi.

SANTRAL EKİPMANLARININ %68’İ YEREL

Santralde kullanılan ekipmanların üretim sürecinde yüzde 68 oranında yerel kaynaklardan yararlanıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan NovaWind A.Ş. Rüzgâr Santrali Yaşam Döngüsü Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Andrey Nesteruk, Marchenkocskya Rüzgâr Santrali’nde tamamen Rusya’da üretilen ekipmanlardan yararlanıldığını kaydetti. Nesteruk, “Tüm bunlar, pek çok Rus şirketin rüzgâr santrallerimize parça üretmek için yeni teknolojiler konusunda gelişmelerini sağladı. Projenin başlamasından bu yana şimdiden 540 MW rüzgâr gücü kapasitesini hizmete soktuk. Bugün, eş zamanlı olarak toplam 240 MW kapasiteli 3 rüzgâr santralinin daha inşasını yürütmekteyiz” dedi.

NovaWind A.Ş., 2021 sonuna kadar Stavropol’de toplam 180 MW kapasiteli iki rüzgar santralini daha işletmeye sokmayı planlıyor. Rosatom, 2024’e kadar toplamda yaklaşık 1,2 GW (Giga Watt) kapasiteli rüzgâr enerjisi santralleri inşa edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler