1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rosatom’un RES’i toptan satış pazarında

Rosatom’un RES’i toptan satış pazarında

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un iştiraki NovaWind’in kurduğu Medvezhenskaya Rüzgar Santrali toptan elektrik pazarında satışlara başladı.

Rosatom’un RES’i toptan satış pazarında

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un iştiraki NovaWind’in kurduğu Medvezhenskaya Rüzgar Santrali toptan elektrik pazarında satışlara başladı.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu NGS’yi de kuran Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un iştiraki NovaWind AŞ, Stavropol Krai bölgesinde kurduğu 60 MW kapasiteli Medvezhenskaya Rüzgar Santrali’ni toptan elektrik ve kapasite pazarı oyuncuları arasına soktu. Santral 1 Aralık 2021 itibarıyla toptan ve kapasite pazarına elektrik sağlamaya başladı.

24 rüzgâr türbini jeneratöründen oluşan tesiste kullanılan ekipmanın %68'i Rusya’da üretildi. 

SANTRALİN KURULUMU 1 YILDAN AZ SÜRDÜ

NovaWind A.Ş CEO'su Alexandr Korchagin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Medvezhenskaya Rüzgâr Santrali’nin inşaatı, ruhsatın alınmasından işletme alınmasına kadar 12 aydan kısa sürdü ve tamamlanan altıncı rüzgâr santralimiz oldu. İki yıl içinde, Rusya'nın güneyinde 720 MW'lık rüzgâr gücü kapasitesini hizmete aldık. Bu kuşkusuz projelerimizin ve çözümlerimizin teknolojik ve organizasyonel verimliliğini kanıtlıyor. Şimdi bir adım daha atacağız. Rüzgâr santrallerimizi CSA 2.0 programı dahilinde inşa edeceğiz. Teknik ve organizasyonel yönlerden buna tamamen hazırız" dedi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, 2027 yılına kadar rüzgâr enerjisi kaynaklı yaklaşık 1700 MW üretim kapasitesini devreye almayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler