1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Almanya’da kendi istasyon ağını kurabilir

Rosneft Almanya’da kendi istasyon ağını kurabilir

Enerji Günlüğü - Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Rosneft, Almanya’da kendi akaryakıt istasyon ağını kurmayı değerlendiriyor.Rus özel...

Rosneft Almanya’da kendi istasyon ağını kurabilir

Enerji Günlüğü - Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Rosneft, Almanya’da kendi akaryakıt istasyon ağını kurmayı değerlendiriyor.

Rus özel petrol şirketi Rosneft Başkanı Igor Seçin Russia-1 TV kanalında yaptığı konuşmada, Almanya’da kendi akaryakıt istasyonu ağlarını kurulabileceklerini bildirdi.

Sechin, “Ürünleri BP, Total gibi partnerlerimizin benzin istasyonu ağları üzerinden Alman müşterilere teslim ediyoruz. Fakat muhtemelen kendi ağımızı da kuracağız” ifadesini kullandı. Sechin ayrıca herhangi bir varlık ya da hisse satışı ya da alışı planlamadıklarını da kaydetti.

Rosneft, yıllık 12 milyon 500 bin ton kapasite ile Alman rafineri pazarında üçüncü sırada ve piyasanın yüzde 12’sini oluşturuyor.

Bu yılın başında Rosneft’in Almanya kolu Rosneft Deutschland, Alman şirketlerle 2019 yılından itibaren petrokimya ürünleri satışı için anlaşma imzalamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler