1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft, Batı Karadeniz'de sondaj çalışmalarına başladı

Rosneft, Batı Karadeniz'de sondaj çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft, Karadeniz çalışmalarına yeniden dönerek İtalyan Eni şirketi ile birlikte Karadeniz’in batısında petrol...

Rosneft, Batı Karadeniz'de sondaj çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft, Karadeniz çalışmalarına yeniden dönerek İtalyan Eni şirketi ile birlikte Karadeniz’in batısında petrol keşif sondajlarına başladı.

ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle 2014'te Karadeniz'deki petrol arama ve üretimi projelerini askıya alan Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft, çalışmalarına yeniden başladı. Rosneft'in CEO'su İgor Seçin, Rosneft'in İtalyan enerji şirketi Eni ile birlikte Karadeniz'in batısında yer alan sahalarda keşif sondajlarına başladığını açıkladı.

Seçin, "Sondaj çalışmaları, Karadeniz'in batısında bulunan 8 bin 600 kilometrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek ve yaklaşık 600 metre ila 2 bin 250 metrelik derinliğe inilecek. Tahminlerimize göre bu sahalarda 600 milyon ton petrol ve 100 milyar metreküp doğalgaz bulunuyor" diye konuştu.

VENEZUELA GAZ SAHALARINI DA İŞLETECEK

Rosneft ayrıca bir açıklama yaparak, Venezuela'da bulunan Patao ve Mejillones doğalgaz sahalarının işletim hakkını 30 yıllığına aldığını duyurdu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler