1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Çin’e hisse satışı gerçekleştirdi

Rosneft Çin’e hisse satışı gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü – Rosneft bağlı ortaklığı Vankorneft’te bulunan hisselerinin % 10’unu China National Oil & Gas Exploration and Development Corporation’a...

Rosneft Çin’e hisse satışı gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü – Rosneft bağlı ortaklığı Vankorneft’te bulunan hisselerinin % 10’unu China National Oil & Gas Exploration and Development Corporation’a sattı.

Rus devlet enerji şirketi Rosneft bağlı ortaklığı olan Vankorneft’te bulunan hisselerinin % 10’unu Çin devlet enerji şirketi CNPC’nin bağlı ortaklığı China National Oil & Gas Exploration and Development Corporation’a sattı.

Satışla ilgili anlaşma Pekin’de gerçekleştirilen APEC Zirvesi’nde taraflarca imzalandı.

Rosneft Başkanı Igor Seçin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, anlaşmanın Çinli ortakları ile büyük ölçekli işbirliklerinin Rusya’daki petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları da dahil olmak üzere sistematik bir şekilde geliştiğini gösterdiğini söyledi.

Rosneft ve CNPC geçen ay Stratejik İşbirliği Geliştirme Anlaşması imzalamıştı. Rusya’nın çok yakında Çin ile iki ülke arasında ikinci bir boru hattı inşası için bir anlaşma imzalayabileceği söyleniyor.

Vankorneft, Doğu Sibirya’da bulunan Turukhankskiy bölgesindeki Vankor sahasında petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler