1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft doğalgaz üretimini arttıracak

Rosneft doğalgaz üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Rosneft 2015 yılında doğalgaz üretimini arttıracağını ve bağımsız gaz üreticilerinin lideri haline geleceğini açıkladı.Rus enerji...

Rosneft doğalgaz üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Rosneft 2015 yılında doğalgaz üretimini arttıracağını ve bağımsız gaz üreticilerinin lideri haline geleceğini açıkladı.

Rus enerji şirketi Rosneft yaptığı basın açıklamasında, 2015 yılında doğalgaz üretimini arttıracağını, satış kanallarının etkinliğini arttıracağını belirterek, bağımsız gaz üreticilerinin lideri haline gelme hedefi doğrultusunda büyük gaz projeleri başlatma hazırlıkları içinde olduğunu bildirdi.

Rapora göre Rosneft, 2014 yılında doğalgaz üretimini bir yıl önceye göre yüzde 49 arttırarak 56.7 milyar metreküpe ulaştı.

Gaz üretimi şirketin tüm hidrokarbon üretiminin yüzde 19'unu oluşturuyor. Rosneft ayrıca Kutup LNG projesini de hayata geçirmek için çalışmalar yürütüyor.

St. Petersburg'ta yapılan şirketin yıllık genel toplantısında konuşan şirketin sahibi Igor Sechin, 2015-2017 yılları arasında doğalgaz ve petrol arama ve çıkarma çalışmalarına 5.6-6.5 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler