1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Doğu Sibirya projesinden yeniden hisse sattı

Rosneft Doğu Sibirya projesinden yeniden hisse sattı

Enerji Günlüğü - Rosneft, Doğu Sibirya petrol ve doğalgaz projesi olan Taas-Yuryakh Neftegazodobycha LLC'nin (Taas) yüzde 29.9'unu Hintlilere sattı.Rus enerji...

Rosneft Doğu Sibirya projesinden yeniden hisse sattı

Enerji Günlüğü - Rosneft, Doğu Sibirya petrol ve doğalgaz projesi olan Taas-Yuryakh Neftegazodobycha LLC'nin (Taas) yüzde 29.9'unu Hintlilere sattı.

Rus enerji şirketi Rosneft, Doğu Sibirya petrol ve doğalgaz projesinden BP'ye yüzde 20'lik hisse satışının ardından şimdi de Hintli bir Konsorsiyum'a hisse satışı gerçekleştirdi. Rosneft, Taas-Yuryakh Neftegazodobycha LLC sahasındaki hisselerinin (Taas) yüzde 29.9'unu Hintli şirketler ortaklığına sattığını açıkladı.

Rosneft ayrıca, geçtiğimiz yıl Vankor sahasının yüzde 15’lik hissesini sattığı Hintli ONGC firmasının payının da yüzde 26’ya çıkarılması konusunda ön protokol imzalandığını da duyurdu. 

Hintli Oil India, Indian Oil ve Bharat Petroresources şirketlerinden oluşan Konsorsiyum ile anlaşma Rosneft Başkanı İgor Sechin'in Hindistan ziyareti sırasında imzalandı.

Satış işlemi son koşullar belirlenip Rosneft Yönetim Kurulu onayladıktan sonra tamamlanacak. Satış işleminden sonra sahada Rosneft çoğunluk hisseleri elinde tutmaya devam edecek.

Rosneft Yönetim Kurulu Başkanı Igor Sechin anlaşmaya ilişin, İngiliz ve Hintli ortaklarıyla işbirliğinin teknolojik, arama ve ticari faaliyetlerde büyük bir potansiyel yaratacağını söyledi.

Rosneft sahadaki yüzde 20 hissesini geçen yıl Haziran ayında İngiliz petrol şirketi BP'ye satmıştı. Rosneft'in bir başka ortak aradığı da ifade edilmişti.

BP, DOĞU SİBİRYA'DA ROSNEFT'E ORTAK OLDU

Önceki ve Sonraki Haberler