1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft Doğu Sibirya’da dört gaz yatağı keşfetti

Rosneft Doğu Sibirya’da dört gaz yatağı keşfetti

Enerji Günlüğü - Rus devlet petrol şirketi Rosneft Doğu Sibirya’da dört yeni hidrokarbon yatağı keşfetti.Salı günü yapılan basın açıklamasında,Mogdinskaya-10...

Rosneft Doğu Sibirya’da dört gaz yatağı keşfetti

Enerji Günlüğü - Rus devlet petrol şirketi Rosneft Doğu Sibirya’da dört yeni hidrokarbon yatağı keşfetti.

Salı günü yapılan basın açıklamasında,Mogdinskaya-10 keşif kuyusu sondajının ardından,Irkutsk Bölgesinde Mogdinskaya arama sahasında biri petrol ve gaz yoğuşmalı, ikisi de gaz yoğuşmalı üç yeni yatak daha keşfedildiği belirtildi.

Şirket yayınladığı basın açıklamasında, “Doğu Sibirya’nın umut verici bölgelerinde üretim faaliyetlerini geliştirmek için yeni rezervlerin hazırlanması Rosneft’in orta ve uzun vadede sürdürülebilir bir üretim artışı sağlamaya odaklı stratejik amacıdır” dedi.

Şirket geçen ay Yamal-Nenets’teki Purovsky ilçesindeki Kharampur gaz sahasının geliştirilmesini onaylamıştı. Ayrıca, diğer petrol devleriyle ilişkilerini sağlamlaştırmak ve yeni malzemeler alanında bilgi edinmek için ortaklarını geliştiriyor. Rosneft yeni yılda yürürlüğe girmesi beklenen LNG ihracat serbestleşmesinin avantajlarından yararlanmaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler