1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rosneft ile General Electric teknoloji ve bilim işbirliği yaptı

Rosneft ile General Electric teknoloji ve bilim işbirliği yaptı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Rosneft ile Amerikalı General Electric teknoloji ve bilim alanında işbirliği anlaşması imzaladılar.Rosneft ile General...

Rosneft ile General Electric teknoloji ve bilim işbirliği yaptı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Rosneft ile Amerikalı General Electric teknoloji ve bilim alanında işbirliği anlaşması imzaladılar.

Rosneft ile General Electric arasındaki işbirliği anlaşması Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev’in de hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. Anlaşma ile Rosneft petrol ve gaz sektöründe güçlenirken, GE uygulama mühendisliği ve Rosneft’in LNG ve CNG varlıklarını arttıracak teknik konularda düzeltme sağlayacak. Anlaşma aynı zamanda yeni bir ortak araştırma ve geliştirme merkezi kurulmasına da kapı aralıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığıyla bilinen Rosneft Başkanı Igor Sechin İmza töreninde yaptığı konuşmada, “ Projenin uygulanması Rosneft ve GE’nin Rusya’da benzersizmühendislik ve Ar-Ge teknoloji merkezleriyaratmalarını sağlayacak” dedi.

Aralık ayı başında Rosneft Pirelli ile de ortak araştırma ve geliştirme çalışmaları için bir mutabakat zaptı imzalamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler