1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft LNG’de Gazprom’a rakip olacak

Rosneft LNG’de Gazprom’a rakip olacak

Enerji Günlüğü - Rusya’daki Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) ihracatını tekeli altına alan Gazprom’un tahtı sallanıyor. Rusya’nın petrol...

Rosneft LNG’de Gazprom’a rakip olacak

Enerji Günlüğü - Rusya’daki Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) ihracatını tekeli altına alan Gazprom’un tahtı sallanıyor. Rusya’nın petrol devlerinden Rosneft, LNG piyasasında Gazprom’a rakip olmaya hazırlanıyor. Rosneft’in başındaki isim, Igor Sechin, potansiyel bir LNG işbirliği için Çin’in Başbakan Yardımcısı Wang Qishan ile görüşüyor. Sechin’in şirketi, denizaşırı işletim hakları ve Çin gibi gelecekteki olası pazarlar için vergi indirimi beklentisinde. Sechin ve Qishan ayrıca, Çin’e olan petrol arzının artırılması ve ham petrol araştırmaları, çıkarılması ve geliştirilmesi gibi konularda ortaklığı da değerlendiriyor.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, RT Business’a verdiği demeçte Rusya’daki LNG pazarının hızla büyüyerek 220 milyon ton seviyesine ulaşmasını beklediklerini açıklamıştı. Novak, “2030’da dünyadaki gaz tüketiminin yüzde 2 oranında artması beklenirken hızla gelişmeye devam eden LNG piyasasının, yılda yüzde 4-6 arasında büyüyeceğini öngörüyoruz. Geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde sıvılaştırılmış doğalgazın dünyanın her noktasına taşınması artık çok daha kolay. Bu da piyasanın küreselleştiğinin bir göstergesi” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler