1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft, Sakhalin adasında LNG santralinde ısrarcı

Rosneft, Sakhalin adasında LNG santralinde ısrarcı

Enerji Günlüğü -Rosneft, Sakhalin-1 projesi içinde LNG santrali inşaatını en iyi seçenek olarak düşünüyor.Şirket başkan yardımcısı Vlada Rusakova,...

Rosneft, Sakhalin adasında LNG santralinde ısrarcı

Enerji Günlüğü -Rosneft, Sakhalin-1 projesi içinde LNG santrali inşaatını en iyi seçenek olarak düşünüyor.

Şirket başkan yardımcısı Vlada Rusakova, Rusya’nın Uzak Doğu’sunda Amerikan ExxonMobil ile LNG santrali kurmanın, proje kapsamında en iyi seçenek olduğunu söyledi.

Rusakova, çok farklı seçeneklerin düşünüldüğünü, Sakhalin bölgesi yönetiminin entegre fikrini desteklediğini belirtti.

Ayrıca Amerikan ExxonMobil şirketinin yaptırımlara rağmen kendileriyle Rusya’nın Pasifik sahillerinde LNG santrali yapımı için görüşmeleri sürdürdüğünü de vurgulayan Rusakova, yakın zamanda ExxonMobil ile bu konuda ortak bir çalışma grubu kuracaklarını söyledi. LNG santrali projesinin tahmini maliyetinin de 8 milyar dolar olduğunu ekledi.

Rosneft’ten bir kaynak ise Rosneft ve ExxonMobil’in Sahhalin-1 projesine Uzak Doğu LNG entegrasyonu konusundaki ortaklıklarını geçtiğimiz hafta için ayrıntılarıyla netleştirdiklerini de belirtti.

Sakhalin-1 projesi ortakları ExxonMobil (% 30), Japon Sodeco (% 30), Rosneft (% 20), ve Hintli ONGC (% 20) uzun zamandır Gazprom’a mı yoksa Asya Pasifik bölgesine mi doğalgaz satacaklarını kararlaştırmaya çalışıyorlar.

Gazprom ise Sakhalin adasındaki doğalgaz kaynaklarının iki LNG projesi için çok da yeterli olmadığı konusunda ikna etmeye çalışsa da, Rosneft ExxonMobil ile ikinci bir LNG tesisinin kurulmasını istiyor.

Rusya hükümeti ise Gazprom’un Vladivostok-LNG projesinin mi yoksa Rosneft’in Uzak Doğu LNG projesinin mi öncelikli olacağına 2015 yılının ortalarında karar verecek.

Önceki ve Sonraki Haberler