1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft – Sibur doğalgaz anlaşması

Rosneft – Sibur doğalgaz anlaşması

Enerji Günlüğü - Rusya’nın en büyük petrol üreticisi Rosneft doğalgaz işleme ortak girişimdeki sahip olduğu %49’luk hissesini Rus petrokimya şirketi...

Rosneft – Sibur doğalgaz anlaşması

Enerji Günlüğü - Rusya’nın en büyük petrol üreticisi Rosneft doğalgaz işleme ortak girişimdeki sahip olduğu %49’luk hissesini Rus petrokimya şirketi Sibur’a satıyor.

İki Rus petrol şirketi Rosneft ve Sibur Rosneft’in petrol sahalarından Yugragazpererabotka doğalgaz işleme tesislerindeki %49 oranındaki hissesinin satışı ve tesise birleşik petrol gazı malzemeleri tedariğini yılda 10 milyar metreküpe çıkarmak için bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşma, RosneftYönetim Kurulu Başkanı İgor Seçin ve, SIBUR CEO’su Dmitry Konov tarafından imzalandı. Anlaşma ile Sibur RN-Holding’teki Yugragazpererabotka ortak girişiminde %49 hisse satın alacak ve ortak girişimin tamamına sahip olacak.

Aynı zamanda Rosneft Sibur’a doğalgaz tedariğini arttırarak2032 yılına kadar yılda 10 milyar metreküpe çıkaracak.

Rosneft’in Yugragazpererabotka hisselerinin satışından 2 milyar dolar elde edecek.

Sibur sonra Rosneft için Nizhnevartovskiy ve Belozerniy gaz işleme tesislerinde üretilen kuru gaz satacak.

Yugragazpererabotka üç doğalgaz işleme santralini (Nizhnevartovskiy, Belozerniy ve Nyagangazpererabotka ) işleten ve sahip olan bir katılım ortaklığı.Yugragazpererabotka santrallerinin toplam kapasitesi yılda 13.4 milyar metreküp doğalgaz.

Önceki ve Sonraki Haberler