1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft ve ExxonMobil işbirliğini genişletiyor

Rosneft ve ExxonMobil işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Rosneft ve ExxonMobil önümüzdeki 16 ay içinde Sahalin üzerinde LNG platformu tasarım çalışmalarını tamamlayacaklar.Rosneft Başkanı...

Rosneft ve ExxonMobil işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Rosneft ve ExxonMobil önümüzdeki 16 ay içinde Sahalin üzerinde LNG platformu tasarım çalışmalarını tamamlayacaklar.

Rosneft Başkanı İgor Sechin ve ExxonMobil Başkanı Rex Tillerson dün bir araya gelerek,birlikte yürüttükleri açık deniz projelerindeki beklentileri dikkate alarak işbirliğini genişletmek için adımlar attılar. İki şirket önümüzdeki 16 ay içinde Sahalin üzerinde LNG platformu tasarım çalışmalarını tamamlamayı planlıyor.

Rosneft tarafından yapılan açıklamada, “ Taraflar Sakhalin LNG Santrali de dahil olmak üzere devam etmekte olan projelerin gerçekleştirilmesini tartıştı” denildi. Tarafların ilgilendikleri diğer ortak projeler Kutuplar Açık denizi ve Chaivo alanının kuzey ucunda bulunan yataklar.

Rosneft Başkanı İgor Sechin Ağustos ayında yaptığı bir değerlendirmede, lisansına sahip oldukları alanların önemli oranda hidrokarbon kaynakları potansiyeline, özellikle de doğalgaz potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, açık deniz sahalarının zor alanlar olduğunu ve bu nedenle en etkili yöntemin doğalgazın sıvılaştırılarak LNG olarak ihraç etmek olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler