1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft ve Gazprom açıkdeniz petrol aramalarını erteledi

Rosneft ve Gazprom açıkdeniz petrol aramalarını erteledi

Enerji Günlüğü - Rosneft ve Gazprom, düşen petrol fiyatları ve yaptırımlar nedeniyle açıkdeniz petrol aramalarını erteleme kararı aldı.Rusya Tabii...

Rosneft ve Gazprom açıkdeniz petrol aramalarını erteledi

Enerji Günlüğü - Rosneft ve Gazprom, düşen petrol fiyatları ve yaptırımlar nedeniyle açıkdeniz petrol aramalarını erteleme kararı aldı.

Rusya Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, Rus enerji şirketleri Rosneft OJSC ve Gazprom PJSC zayıf seyreden petrol fiyatları ve yaptırımlar dolayısıyla bazı açıkdeniz (offshore) sondaj çalışmalarını 2-3 yıllığına erteliyor.

Bakan Vekili Denis Khramov, daha önce 2017 yılında 14 açıkdeniz sahasında yapılacağı planlanan sondaj çalışmalarının sadece iki sahada yapılacağını ve bu nedenle de 2019 yılında 19 olarak planlanan offshore sondaj sayısının 28 olacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi dolayısıyla ABD ve Avrupa tarafından uygulanan yaptırımların sondaj teknolojilerine olan bağlantıyı kestiğini ifade eden Khramov, Rusya’nın 15 milyar metreküplük petrole karşılık gelen offshore çalışmalarının diğer ülkelerin gerisinde kaldığını da belirtti. Geçen yıl ülkenin 11 denizaltı çalışma yaptığını belirten Khramov, Norveç’in ise 57 denizaltı sondajı yaptığını söyledi.

Hafta başında da Shell Kutup Bölgesinde petrol arama çalışmalarında istenen sonucu alamadığını ve çalışmaların yapılmayacağını açıklamıştı.

SHELL ALASKA'DA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Önceki ve Sonraki Haberler