1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Vostok Petrol projesi çalışmalarına başlıyor

Rosneft Vostok Petrol projesi çalışmalarına başlıyor

Rosneft, Rusya’nın en büyük petrol sahalarından Vostok Petrol sahasını geliştirmek için yabancı müteahhit ve tedarik şirketleriyle görüşmelere başladı.

Rosneft Vostok Petrol projesi çalışmalarına başlıyor

Enerji Günlüğü - Rosneft, Rusya’nın en büyük petrol sahalarından Vostok Petrol sahasını geliştirmek için yabancı müteahhit ve tedarik şirketleriyle görüşmelere başladı.

Rus enerji şirketi Rosneft, devasa Vostok Petrol projesi için yabancı müteahhitler ve tedarikçilerle görüşmelere başladığını açıkladı. Rusya’nin en büyük petrol sahalarından olan Vostok Petrol Sahası’nın 6,2 milyar ton petrol rezervine sahip olduğunu tahmin eden Rosneft, proje için İtalya, Almanya, Çin, Güney Kore ve Japonya'dan büyük müteahhitlerle bir araya geldiğini bildirdi. Açıklamada Avrupa ve Ortadoğu’daki potansiyel müteahhitler ve tedarikçilerle görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Rosneft proje kapsamında, 3,600 megawatt kapasiteli elektrik santralleri, üç havaalanı, iki deniz terminali, bir demiryolu, yaklaşık 50 gemi ve tesis inşa etmeyi planlıyor.

Rusya Kutupları’nda bulunan sahadan Asya pazarlarına petrol sevkiyatına 2024 yılında başlamayı hedefleyen Rosneft, sevkiyatı Süveyş Kanalı'na alternatif olan ve seyahatleri kısaltan Kuzey Denizi Rotası üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Vostok Petrol projesi, Krasnoyarsk Bölgesi'nin kuzeyindeki en büyük yatakları birleştirecek. Tam kapasiteye ulaştıktan sonra, proje yılda 50 ila 100 milyon ton petrol üretecek. Sahanın petrol rezervinin dünyanın bir yıllık petrol ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler