1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arıyor

Rosneft Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arıyor

Rusya merkezli petrol şirketi Rosneft, Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arayışı kapsamında petrol tüccarları, uluslararası entegre petrol ve gaz şirketleri ve ulusal şirketlerle görüşüyor. 

Rosneft Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arıyor

Enerji Günlüğü - Rusya merkezli petrol şirketi Rosneft, Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arayışı kapsamında petrol tüccarları, uluslararası entegre petrol ve gaz şirketleri ve ulusal şirketlerle görüşüyor. 

Rusya merkezli petrol şirketi Rosneft, Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arayışı kapsamında; Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, Hindistan ve Arap ülkeleri gibi çok sayıda ülkeden petrol tüccarları, uluslararası entegre petrol ve gaz şirketleri ve ulusal şirketlerle görüşüyor.

Vostok Petrol Projesi’nin %10 hissesi, uluslararası tüccar Trafigura tarafından 2020 yılında satın alınmıştı. Taymir Yarımadası’nda kurulumu süren Vostok Petrol Projesi, Krasnoyarsk bölgesinin kuzeyindeki yeni sahaları da kapsıyor. Projenin 2024’te üretime başlaması ve 2030’lar başlarken yılda 100 milyon ton petrol üretimine ulaşması bekleniyor. 

Rosneft CEO’su Igor Sechin, Vostok Petrol Projesi kapsamında 770 kilometrelik petrol boru hattı ve liman için tasarım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Igor Sechin’in açıklamasında, toplam 135 milyar dolarlık bir yatırımla Sibirya’nın Taymir Yarımadası’nda iki havaalanı ve 15 sanayi kasabasını içeren yeni bir petrol ve gaz eyaleti oluşacağı bildirildi. Vostok Projesi tam kapasitede çalışmaya başladığında yılda 100 milyon tona (845 milyon varil) kadar petrol üretebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler