1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft’e 40 milyar dolar destek yolda

Rosneft’e 40 milyar dolar destek yolda

Enerji Günlüğü – Rosneft’in talep ettiği 40 milyar dolar destek için Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’den destek geldi.Vedomosti’ye konuşan Rusya...

Rosneft’e 40 milyar dolar destek yolda

Enerji Günlüğü – Rosneft’in talep ettiği 40 milyar dolar destek için Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’den destek geldi.

Vedomosti’ye konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rus petrol devi Rosneft’in Rusya Ulusal Refah Fonu’ndan yaptırımlara karşı üretim faaliyetleri ve yatırımlarını sürdürebilmek için talep ettiği, 40 milyar dolar desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Rosneft’in üretimini sürdürmesinin önemine değinen Medvedev, “Rosneft bütçeye en çok katkı sağlayan şirket. Biz de onun yatırımlarını sürdürmesine destek vermeliyiz. Hükümet Rosneft’e destek olmak için özel yöntemleri değerlendiriyor.” dedi.

Ağustos ayında yaptırımları gerekçe gösteren Rosneft Başkanı İgor Seçin, hükümetten 40 milyar dolarlık kredi desteği talep etmişti.

Salı günü uygulanmaya başlanması beklenen Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uygulayacağı yeni yaptırımlarla devlete ait üç büyük petrol şirketi olan Gazpromneft, Transneft ve Rosneft vadesi 30 günü aşan sürelerde fon sağlayamayacak.

Rosneft yaptırım sürecini yönetebilmek için 1000 civarında personeli de işten çıkarmayı planlıyor. Kommersant’a konuşan şirket kaynağı, Ekim ayında işten çıkarmaların başlayabileceğini, uzun vadede yaptırımların Rosneft’in üretim kapasitesini de etkileyebileceğini kaydetti.

TNK-BP’yi 55 milyar dolarlık yatırımla bünyesine katan Rosneft’in üretim kapasitesi Ağustos ayında bir yılın en düşük seviyesini gördü.

Önceki ve Sonraki Haberler