1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft’in Kerkük petrol hakları korunacak

Rosneft’in Kerkük petrol hakları korunacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Rus enerji şirketi Rosneft’in Kerkük petrol sahasındaki petrol üretimi konusundaki haklarını...

Rosneft’in Kerkük petrol hakları korunacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Rus enerji şirketi Rosneft’in Kerkük petrol sahasındaki petrol üretimi konusundaki haklarını korumada ısrarlı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Rusya temsilcisi Hoshawi Babakr, Sputnik’e yaptığı açıklamada Irak hükümetiyle yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Daha önce varılan anlaşmalar doğrultusunda Rosneft ile daha önce yapmış oldukları anlaşmadan kaynaklanan haklarının korunması konusunda ısrarlı olduklarını kaydeden Babakr, “Kürdistan hükümeti, 2017 yılında Kerkük’te petrol üretimi konusunda anlaşmaya varılan Rosneft’in haklarının korunmasında ısrar ediyor. Bu anlaşmaya göre Rosneft, Kerkük’ten Türkiye’ye petrol ve gaz boru hatlarını çıkarma, ihraç etme ve yönetme konusunda kısmi haklara sahip. Kürdistan da, bu anlaşmaya bağlı kalmak niyetindedir ve gelecek yıllarda da Rusya’nın, Kürdistan’dan Türkiye’ye gaz ihraç etmeye başlaması gerekmektedir” dedi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler