1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft’ten Erbil Yönetimi’ne 2,1 milyar dolar petrol ön ödemesi

Rosneft’ten Erbil Yönetimi’ne 2,1 milyar dolar petrol ön ödemesi

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft, geçen yıl Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne petrol tedariki anlaşması çerçevesinde 2,1 milyar dolar ön...

Rosneft’ten Erbil Yönetimi’ne 2,1 milyar dolar petrol ön ödemesi

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft, geçen yıl Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne petrol tedariki anlaşması çerçevesinde 2,1 milyar dolar ön ödeme yaptı.

Rus petrol şirketi Rosneft tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) 2017 yılı boyunca toplam 2,1 milyar dolarlık ön ödeme yapıldığı ifade edildi. Söz konusu ödemenin Erbil Yönetimi ile yapılan petrol tedariki anlaşması çerçevesinde gelecekte yapılacak petrol arzları için yapıldığı notu düşüldü. Rosneft ayrıca Venezüella kamu petrol şirketi PDVSA ile imzaladığı petrol tedarik anlaşması kapsamında geçen Nisan ayında 1 milyar dolar aktardığını da bildirdi.

Rosneft Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile 5 petrol bloğunun geliştirilmesi için 400 milyon dolar yatırım yapmak konusunda anlaşmıştı. Rosneft ayrıca, Kuzey Irak Bölgesi Kürt Yönetimi'nin Irak merkezi hükümetinden bağımsız olarak inşaa ettiği petrol boru hattının çoğunluk hisselerini almak için anlaşmıştı. Yine Kürt Yönetimi’nden petrol alınmasına yönelik bir anlaşma yapmış ancak Irak merkezi yönetimi söz konusu anlaşmaların geçersiz olduğunu açıklamıştı.

IRAK’TAN ROSNEFT’E KÜRT PETROL ANLAŞMASI UYARISI

IKBY’NİN ANA PETROL HATTININ KONTROLÜ ROSNEFT’TE OLACAK

ROSNEFT KUZEY IRAK’TA PETROL ÇIKARACAK

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler