1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rum basını: Türkiye doğalgaz konusunda baskı yapıyor

Rum basını: Türkiye doğalgaz konusunda baskı yapıyor

Enerji Günlüğü - Rum Fileleftheros gazetesi, Türkiye’nin Rum kesiminin içerisinde bulunduğu ekonomik krizden her aşamada faydalanmaya çalıştığını...

Rum basını: Türkiye doğalgaz konusunda baskı yapıyor

Enerji Günlüğü - Rum Fileleftheros gazetesi, Türkiye’nin Rum kesiminin içerisinde bulunduğu ekonomik krizden her aşamada faydalanmaya çalıştığını ileri sürdü. Türkiye’nin, saldırgan bir tutum içerisinde olduğunu savunan gazete, Türk diplomasisinin iki eksende hareket ettiğini ve hedeflenen şeyin siyasi ve başka avantajlar sağlamak için, Rum kesimine yönelik baskıyı artırmak olduğunu kaydetti.

Türk diplomasisinin, kendisine iki öncelik belirleyerek, son dönemde yoğun bir faaliyet içerisinde olduğunu öne süren gazete, Türkiye’nin ilk olarak, Rum kesiminin ekonomik kriz yüzünden şu an başka öncelikleri bulunduğunu bilerek, Kıbrıs sorunundaki doğrudan müzakerelerin başlaması için baskı yapmakta olduğunu yazdı. Türkiye’nin ikinci olarak ise, Rum kesiminin tek yanlı olarak ilan edilen sözde MEB içerisindeki doğal gaz arama ve çıkarma çalışmalarıyla ilgili egemenlik hakkına karşı çıkmaya devam ettiğini savunan gazete, Türkiye’nin hem Rum kesimi, hem de Yunanistan ile bir gerilim ortamı muhafaza etmeye çalıştığını iddialarına ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler