1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rum doğalgazında düş kırıklığı

Rum doğalgazında düş kırıklığı

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin doğu Akdeniz’de bulduğu doğalgaz rezervlerinin tahmin edilenden düşük çıktığı, bu nedenle ikinci...

Rum doğalgazında düş kırıklığı

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin doğu Akdeniz’de bulduğu doğalgaz rezervlerinin tahmin edilenden düşük çıktığı, bu nedenle ikinci kez doğrulama sondajı yapılacağı açıklandı. 

NTV'den Selim Sayarı'nın haberine göre, Kıbrıs Rum Kesimi'nde doğalgaz konusunda hayal kırıklığı yaşanıyor. Yabancı şirketlerle birlikte daha Ada çevresinde Doğu Akdeniz'de yapılan arama çalışmalarında bulunduğu belirtilen doğalgaz rezervlerinin, tahmin edilenlerin altında olduğu ortaya çıktı.

İKİNCİ KEZ SONDAJ YAPILACAK

Devlet hidrokarbon işletmesi başkanı Haralambus Helinas, "Eğer doğalgaz yatakları 6-7 milyar ayak küp düzeyindeyse tatmin olacağız ve çalışmalara devam edeceğiz. Ancak rezerv 5 milyarın altındaysa bu endişe vericidir" dedi. Helinas, doğalgaz yataklarının saptandığı Afrodit adlı 12. Parselde ikinci kez teyid sondajı yapılacağını söyledi.

İkinci teyid sondajı yüzünden doğalgaz planlarının en iyimser tahminle 6 ay daha gecikeceğini açıklayan Helinas, ikinci teyid sondajında, doğalgaz miktarı ve kalitesi hakkındaki bir takım kuşkuların giderilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Rum yetkili, ikinci teyid sonrasında bir test üretimi yapılacağını bu noktada rezervlerin kalitesi ve sürdürebilirliğine dair önemli verilere ulaşılacağını kaydetti.

TÜRKİYE ŞERH KOYMUŞTU

Rumlar, tek yanlı ilan ettikleri münhasır ekonomik bölgedeki doğalgaz kaynaklarını kutlamak için, bugün sondaj platformunda törenle alev yakmaya hazırlanıyordu.

Kıbrıs Rum halkı ve siyasetçiler, ülke tarihindeki en büyük ekonomik krizden çıkış yolu olarak doğalgazı işaret ediyor.

Türkiye, kaynaklarda Türklerin de hakkı bulunduğu gerekçesiyle, Rumların tek yanlı doğalgaz aramalarına şerh koymuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler