1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rum kesiminden KKTC akaryakıtına yasak

Rum kesiminden KKTC akaryakıtına yasak

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi KKTC’den akaryakıt alan Rumlara yasak ve para cezası uygulamaya başladı.Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Gümrük...

Rum kesiminden KKTC akaryakıtına yasak

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi KKTC’den akaryakıt alan Rumlara yasak ve para cezası uygulamaya başladı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Gümrük dairesi tarafından yayımlanan genelge ile KKTC’den akaryakıt alan Rumlara para cezası ve araca el koymaya kadar varan bir uyulama başlattı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki uyulama ile kara geçiş kapılarında görev yapan gümrük memurları, genelge kapsamında KKTC’den Güney Kıbrıs'a geçen araçlarda akaryakıt kontrolleri başlatarak Türk tarafından gelen araçlarının benzin depolarının doluluk oranını ve göstergelerini inceleyen yetkililer, sürücülerin KKTC’den akaryakıt alıp almadığını denetliyor. Yasağa uymayan sürücülere para cezası ve araca el koymaya kadar uyulama başlatılmıştı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 1,23 eurodan (6,55 lira) ve KKTC’de 4,30 liradan satılıyor.

KKTC’DEN UYGULAMAYA TEPKİ

Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanlılığı yasak ve para cezasına sert tepki gösterdi. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Güney Kıbrıs'ın akaryakıt konusundaki tavrını eleştirdi. Burcu, "Rumların akaryakıt konusundaki tavrı kabul edilemez, Rum tarafının bu geçici durum karşısında sergilediği bu kabul edilemez anlayış ve despotik tutum, iki toplum arasında çok ihtiyaç duyulan iyi ilişkilerin ve güvenin gelişmesine yardımcı olmamaktadır. İki toplum arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güven ortamının sağlanması her iki tarafın da sorumluluğundadır. Kıbrıs Türk tarafı olarak her zaman bu sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Ne var ki aynı olumlu karşılığı maalesef görememekteyiz" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler