1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ruppur NGS’ye ilk parti nükleer yakıt teslim edildi

Ruppur NGS’ye ilk parti nükleer yakıt teslim edildi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Bangladeş’in ilk nükleer santrali olan Ruppur NGS’ye ilk parti taze nükleer yakıtı teslim etti.

Ruppur NGS’ye ilk parti nükleer yakıt teslim edildi

Enerji Günlüğü - Bangladeş’teki Ruppur Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) ilk parti nükleer yakıt teslim edildi. 

Genel tasarımcılığını ve genel yükleniciliğini Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un mühendislik biriminin üstlendiği Ruppur NGS’nin inşa sahasında yakıt teslimi düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Nükleer yakıtın teslim edilmesinin ardından Ruppur NGS nükleer tesis haline geldi.

YAKIT TESLİMİNE SEMBOLİK ONAY 

İki ülke liderleri ilk parti taze nükleer yakıtın teslimatına sembolik olarak onay verirken Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Bangladeş Bilim ve Teknoloji Bakanı Mimar Yeafesh Osman'a yakıtın tüm güvenlik standartları ve gerekliliklerine uygun olarak teslim edildiğini teyit eden bir sertifika sundu.  

Ruppur NGS için yakıt Rusya'da, Rosatom'un Yakıt Birimi'ne bağlı Novosibirsk Kimyasal Konsantre Tesisi'nde (NCCP) üretildi. Yakıt üretimi ve nakliyesi Bangladeş Atom Enerjisi Düzenleme Kurumu'nun (BAERA) aktif rehberliği ve gözetimi altında gerçekleştirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler