1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus-Bulgar uzun vadeli yeni gaz sözleşmesi imzalandı

Rus-Bulgar uzun vadeli yeni gaz sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Rusya arasında 2022 yılına kadar sürecek yeni bir uzun dönemli doğalgaz tedarik sözleşmesi imzalandı.Gazprom'dan verilen...

Rus-Bulgar uzun vadeli yeni gaz sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Rusya arasında 2022 yılına kadar sürecek yeni bir uzun dönemli doğalgaz tedarik sözleşmesi imzalandı.
Gazprom'dan verilen bilgiye göre dün Sofya’da Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov’un da katılımıyla düzenlenen toplantıda Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev ile Bulgargaz Ead İcra Direktörü Dimitar Gogov, Bulgaristan’a yönelik Rus doğalgazı tedarikine ilişkin yeni bir uzun dönemli sözleşmeye imza koydu. Anlaşma, mevcut taşıma koridorundan ve Güney Akım’ın devreye girmesiyle birlikte bu hattan Bulgaristan'a 2022 yılına kadar yıllık 2.9 milyar metreküp doğalgaz tedariki öngörüyor.
Aleksander Medvedev sözleşmeye ilişkin olarak "Bu belgede, petrole endeksli fiyatlandırma ve al-ya da-öde zorunluluğunun yanı sıra uzun dönemli sözleşme ilkesini de koruduk. Bu mekanizma Bulgaristan’da doğalgaz tüketiminin artışı için gerekli koşulları oluşturuyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler