1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus doğalgazı yüzde 35 ucuzlayabilir

Rus doğalgazı yüzde 35 ucuzlayabilir

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazınınAB ve Türkiye fiyatının bu yıl yüzde 35 oranında düşebileceği ifade edildi.Rus Vedomosti gazetesinin haberine göre,...

Rus doğalgazı yüzde 35 ucuzlayabilir

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazınınAB ve Türkiye fiyatının bu yıl yüzde 35 oranında düşebileceği ifade edildi.

Rus Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Vedev, petrol fiyatlarında görülen sert düşüş nedeniyle Avrupa için Rus doğalgazı fiyatının yüzde 35'e kadar düşebileceğini söyledi.

Vedev, Litvanya, Letonya ve Estonya dışındaki Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye için gaz fiyatının 222 dolara kadar düşebileceğini belirtti.

Öte yandan Rus doğalgazının ucuzlaması halinde AB tarafından kurulması planlanan Enerji Birliği'nin zarar görebileceği tahmin ediliyor.

Ay başında Hong Kong'taki bir yatırım konferansında konuşan Gazprom Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, 2014 yılında Avrupa için doğalgaz fiyatının yüzde 11.4 oranında ucuzlayarak 341 dolara kadar düştüğünü söylemişti.

Gazprom ayrıca, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, Ukrayna'ya önceki yıl 378 dolardan satılan bin metreküp gazın, yılbaşında 329 dolara kadar ucuzladığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler