1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasında uzlaşma

Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasında uzlaşma

Rusya, Ukrayna ve AB,  Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayacak yeni gaz anlaşması üzerinde prensipte uzlaşmaya vardılar.

Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasında uzlaşma

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve AB,  Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayacak yeni gaz anlaşması üzerinde prensipte uzlaşmaya vardılar.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, dün gerçekleştirilen görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Rusya, Ukrayna ve AB'nin 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girecek yeni doğalgaz anlaşması üzerinde prensipte uzlaşmaya vardıklarını söyledi. 

Sefcovic yaptığı açtımlamada, "Yapılan yoğun görüşmelerin ardından şunu memnuniyetle söylüyorum ki tüm önemli konularda prensipte bir anlaşmaya vardık. Bunların Avrupa, Rusya ve Ukrayna için çok pozitif haberler olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Berlin'de Ukrayna Enerji Bakanı Oleksiy Orzhel ve Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ile bir araya gelen Sevcovic, varılan uzlaşma çerçevesinde yeni anlaşmanın detaylarının önümüzdeki günlerde Moskova ve Kiev tarafından açıklanacağını belirtti ve uzlaşmanın detayları konusunda bilgi vermedi. 

Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayan mevcut anlaşma 31 Aralık tarihinde sona erecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler