1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus LNG’si İngiltere için yola çıktı

Rus LNG’si İngiltere için yola çıktı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Yamal LNG projesinden ilk LNG kargosu İngiltere’nin Kent şehrinde bulunan Isle of Grain terminaline gitmek üzere yola çıktı.Rus...

Rus LNG’si İngiltere için yola çıktı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Yamal LNG projesinden ilk LNG kargosu İngiltere’nin Kent şehrinde bulunan Isle of Grain terminaline gitmek üzere yola çıktı.

Rus enerji şirketi Novatek, Rusya’nın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tesisi olacak Yamal LNG’den 70 bin metreküplük ilk sevkiyatın geçen Cuma günü İngiltere’ye yola çıktığını bildirdi. Christophe de Margerie isimli kargo gemisi İngiltere’ye 28 Aralık’ta ulaşacak.

Açıklamada, “Proje kapsamında ilk sevkiyat, İngiltere’de bulunan Petronas LNG UK şirketine yapıldı. Uzun vadeli sözleşmelere göre LNG satışları Nisan 2018’de başlayacak. Bu tarihten önce tüm LNG satışları Yamal LNG hissedarları tarafından spot olarak satılacak.” denildi.

Yıllık 16,5 milyon ton LNG üretim kapasitesine sahip olması beklenen Yamal LNG projesinde, Rusya’nın en büyük ikinci doğalgaz şirketi Novatek’in yüzde 50,1, Fransız Total ve Çinli CNPC şirketlerinin yüzde 20’şer ve Çinli İpek Yolu Fonu’nun da yüzde 9,9 hissesi bulunuyor. İnşaatı devam eden projenin 2019’a kadar tamamlanması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler