1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus Novatek, Japonya’ya LNG satışını arttıracak

Rus Novatek, Japonya’ya LNG satışını arttıracak

Rus LNG üreticisi Novatek, Japonya'ya Arctic LNG 2 tesisinden yıllık olarak alması planlanan 2 milyon tondan fazla LNG tedarik etmeyi planlıyor.

Rus Novatek, Japonya’ya LNG satışını arttıracak

Enerji Günlüğü - Rus doğal gaz şirketi Novatek, Arctic LNG-2 tesisinden Japonya'ya daha önce planlanan 2 milyon tondan daha fazla LNG satacak. 

Rusya’nın en büyük bağımsız doğalgaz üreticisi olan Novatek, Japon şirketleri ile yeni sözleşmeler imzaladı. Novatek başkanı Leonid Mikhehson'ın yaptığı açıklamaya göre Novatek, Arctic LNG-2 tesisinden Japonya'ya 2 milyon tondan daha fazla LNG satmak için Japon şirketler ile sözleşme imzaladı.  

2 milyon ton LNG, Japon şirketlerinin Arctic-2 LNG projesindeki paylarından oluşuyor. Bu miktarın üzeri ise Novatek'in payından karşılanacak.  

Rusya’nın Yamal-Nenets Özerk Bölgesi’nde (Yamalya) bulunan Proje, her biri 6,6 milyon ton/yıl LNG ve en az 1,6 milyon ton/yıl sabit yoğunlaştırılmış gaz kapasiteli üç LNG hattının yapımını içeriyor. Tesisin bu yılın sonu veya önümüzdeki yılın başlarında hayata geçirilmesi bekleniyor. Arctic LNG 2 projesinde Novatek ve Fransız Total dışında Çinli CNPC ve CNOOC şirketleriyle Japon Mitsui ve Jogmec şirketlerinin de hisseleri bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler