1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus Novatek, Kıbrıs açıklarında petrol arayacak

Rus Novatek, Kıbrıs açıklarında petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Ada'nın özel ekonomik bölge sınırları içinde petrol ve gaz aramak...

Rus Novatek, Kıbrıs açıklarında petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Ada'nın özel ekonomik bölge sınırları içinde petrol ve gaz aramak üzere seçilen şirketler arasına girdi.
Türkiye'nin sert tepki gösterdiği Kıbrıs Adası açıklarında petrol arama çalışmaları yapacak bölge dışı şirketler arasına Rus Novatek de katıldı. Güney Kıbrıs Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis, Kıbrıs devlet televizyon kanalında katıldığı programda, gaz üreticisi Novatek'in, bölgedeki arama çalışmalarına katılacağını söyledi. Rus RIA Novosti Haber Ajansı da Güney yönetiminin, Novatek ve Fransız Total ortaklığına, üç arama bölgesinden birinde petrol aranması konusunda lisans verilmesi için görüşmelere başlanmasını karara bağladığını duyurdu. Fransız Total'in Güney Kıbrıs'ın belirlediği alanlardan ikincisinde tek başına, üçüncüsünde ise İtalyan ENI ve Güney Koreli Kogas şirketiyle birlikte arama ve üretim çalışması yürütecek.

Türkiye, yabancı şirketlere "bölgeye gelmeyin" uyarısında bulunmuştu

Önceki ve Sonraki Haberler