1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rus ordusu enerji altyapısını hedef aldı

Rus ordusu enerji altyapısını hedef aldı

Rusya pazartesi sabahı düzenlediği roket saldırısında Ukrayna’nın enerji altyapısını vurdu.

Rus ordusu enerji altyapısını hedef aldı

Enerji Günlüğü - Bağımsız Rusya yayın kuruluşu The Moscow Times’da yer alan habere göre Rus ordusu, Pazartesi günü Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği son füze saldırılarında bazı Ukrayna enerji altyapı tesislerini vurdu.
Başkent Kiev de dahil olmak üzere birçok Ukrayna şehri Pazartesi sabahına patlamalarla uyandı. Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal'e göre, saldırılar çoğu enerji tesisi olan 18 hedefi etkisiz hale getirdi. Ukrayna'nın yedi bölgesinde yüzlerce yerleşim biriminin enerjisinin kesildiği belirtildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'ya göre ise Kiev'deki saldırılar başkent genelinde 350 bin daireyi elektriksiz ve şehir sakinlerinin %80'ini susuz bıraktı. 

Ukrayna içişleri bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko, "Ukrayna enerji altyapısına yönelik Rus saldırıları terörizm ve milyonlarca sivili dondurma girişimidir. Kışın, soğukta insanları ışık, su ve kanalizasyondan mahrum bırakmak istiyorlar" dedi . 

Rusya Savunma Bakanlığı, Telegram kanalında yayınladığı bültende “Rus Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna askeri ve enerji tesislerine karşı yüksek hassasiyetli uzun menzilli hava ve deniz unsurlarıyla saldırılar düzenlemeye devam etti. Saldırılar başarılı oldu ve belirlenen bütün hedefler vuruldu ” ifadelerini kullandı.

Pazartesi günkü saldırılar, son haftalarda Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alan, ülkenin elektrik santrallerinin ve diğer enerji tesislerinin neredeyse üçte birini imha eden saldırı dalgasının sonuncusu oldu. Rusya’nın bu saldırılarına karşı, Kiev ve Batılı müttefikleri sivil altyapıyı hedef almanın bir savaş suçu olduğunu belirtiyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler