1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rus üniversite, Akkuyu’ya Türk uzman yetiştirecek

Rus üniversite, Akkuyu’ya Türk uzman yetiştirecek

Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin eğitim programı kapsamında Ulusal Araştırma Üniversitesi de Türkiye’nin ilk nükleer santrali için uzman yetiştirecek okullar arasına girdi. 

Rus üniversite, Akkuyu’ya Türk uzman yetiştirecek

Enerji Günlüğü - Ulusal Araştırma Üniversitesi Moskova Enerji Mühendisliği Enstitüsü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için uzman yetiştirilmesine yönelik bir çalışma toplantısına ev sahipliği yaptı. 

Bu toplantıda alınan karar doğrultusunda 2023 yılında Akkkuyu NGS’ye yönelik eğitim programı kapsamında, enerji mühendisliğinde su ve yakıt teknolojisi, termik ve nükleer güç santrali tesisleri için otomasyon kontrol sistemleri ve elektrikli tahrik ve otomasyon sistemleri olmak üzere 3 yüksek lisans programı için 40 Türk öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasiia Zoteeva konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Nükleer enerji alanında yüksek nitelikli Türk uzmanlar yetiştirmek Akkuyu NGS projesinin önceliklerinden biridir. Programımızdan mezun olan 300'e yakın Türk, Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinde kariyerlerine başarılı bir şekilde devam ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bilgi ağırlıklı yeni endüstrisinin gelişimine katılmayı planlıyor. Akkuyu NGS'nin inşasında görev alan deneyimli Rus nükleer mühendisler, pratik becerilerini onlarla paylaşmaya hevesliler. Hep birlikte, genç Türk mühendislerin başarılı nükleer uzmanlar haline geldiklerini ve hatta Rosatom'un ‘Yılın İnsanı’ gibi profesyonel yarışmalarını kazandıklarını görmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu yıl itibariyle, Türk vatandaşlarının nükleer enerji mühendisliği alanında kaliteli eğitim almaları için daha da fazla fırsat bulunuyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler