1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rus Ural petrolünün fiyatı 60 doların altına düştü

Rus Ural petrolünün fiyatı 60 doların altına düştü

Rus Ural petrolünün varil fiyatı, Kasım ayında varil başına ortalama 60 doların altına düşerek, Avrupa Birliği'nin uyguladığı tavan fiyatın altında işlem gördü.

Rus Ural petrolünün fiyatı 60 doların altına düştü

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Rusya'nın Kasım 2023'te petrol ve petrol ürünleri ihracatını günlük 200 bin varil azalttığını bildirdi.

IEA, Rusya'nın yurtdışına petrol sevkiyatından elde ettiği gelirin, küresel fiyatlardaki düşüşün etkisiyle Kasım ayında bir önceki aya göre %17 azalarak 15,2 milyar dolara gerilediğini belirtti. İhracat gelirlerindeki düşüş, Kasım ayında Rus petrolü fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandı. 

Ajans, küresel petrol talebinin bu yıl günlük 101,7 milyon varile ulaşacağını öngörüyor. IEA aynı zamanda makroekonomik görünümlerin revize edilmesi nedeniyle 2023'ün dördüncü çeyreğine ilişkin tahminlerini de düşürdü.

URAL PETROLÜ 60 DOLAR/VARİLİN ALTINDA

IEA'ya göre, Rus Ural petrolü fiyatları, Batı fiyatlarının varil başına 60 dolar olarak belirlenen fiyat sınırının altına düştü. Kremlin'in Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısının finansmanını azaltmak için Avrupa Birliği ülkelerinin Aralık 2022’de uygulamaya koyduğu yaptırım anlaşması, deniz yoluyla taşınan Rus petrolü için varil başına 60 dolarlık bir fiyat sınırı içeriyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler