1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rus ve Türk sendikalar Akkuyu NGS için işbirliği yapacak

Rus ve Türk sendikalar Akkuyu NGS için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü – Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom'da örgütlü Rusya Nükleer Enerji ve Endüstri İşçileri Sendikası (Rtunpiw) ile TES-İŞ...

Rus ve Türk sendikalar Akkuyu NGS için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü – Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom'da örgütlü Rusya Nükleer Enerji ve Endüstri İşçileri Sendikası (Rtunpiw) ile TES-İŞ nükleer santrallerde çalışanlar için işbirliği yapacaklar. 

Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Santralini kuracak olan Rus nükleer enerji kurumu Rosatom firmasında örgütlü, Rusya Nükleer Enerji ve Endüstri İşçileri Sendikası'nın Genel Başkanı Igor Fomichev ile TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, 24 Ağustos 2017 tarihinde saat 11.00'da TES-İŞ Genel Merkezi'nde iki sendika arasında uzun vadeli işbirliği anlaşmasına imza atacaklar. 

Bu işbirliğinin de katkılarıyla TES-İŞ santrallerde çalışacak kişilerin hakları, çalışma koşulları, iş sağlığı ve güvenliği, nükleer enerjinin çevreye ve sosyal yaşama ilişkin etkileri konusunda kapasite geliştirecek. 

BELARUS'LU SENDİKA İLE DE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Eş zamanlı olarak, Rosatom'un nükleer santral inşasına başladığı Belarus'ta örgütlü Belarus Enerji, Gaz ve Akaryakıt İşçileri Sendikası'nın (Btuegfw) Genel Başkanı Viladimir Diklov ile TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, iki sendika arasında uzun vadeli işbirliği anlaşmasına imza atacaklar.

Mersin ilinin Gülnar ilçesinde bulunan Büyükeceli Kasabasının Akkuyu mevkiinde inşaa edilmesi planlanan santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak. Santralin 2023'e kadar işletmeye alınması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler