1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rus yüzer nükleer santralini destekleyecek altyapı kurulacak

Rus yüzer nükleer santralini destekleyecek altyapı kurulacak

Rosatom’un yüzer nükleer elektrik santrali Akademik Lomonosov’un yerleşimi ve korunması için gerekli altyapı ve tesislerin kurulumuna başlanacak.

Rus yüzer nükleer santralini destekleyecek altyapı kurulacak

Enerji Günlüğü - Rosatom’un yüzer nükleer elektrik santrali Akademik Lomonosov’un yerleşimi ve korunması için ihtiyaç duyulan altyapı ve tesislerin kurulumuna başlanacak.

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu NGS'nin de kurulumunu üstlenen Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un kurduğu 35-megawatt kapasiteli iki KLT-40C reaktörden oluşan Yüzer Nükleer Güç Santrali (NGS) Akademik Lomonosov geçtiğimiz Aralık ayında deneme üretimine başlamıştı. Şimdi de Rusya’nın Çutotka Bölgesi’nin Pevek şehrinde, santrali destekleyecek altyapıyı inşa etme hazırlıkları yapılıyor. Rus Bilimsel İnceleme Kurulu (Glavgosexpertiza), Rosatom’un yüzer nükleer elektrik santrali Akademik Lomonosov’u desteklemek için gerekli altyapıyı inşa etme planlarını onayladı.

Kurul, kıyı ve hidrolik mühendisliği binalarının inşası yanı sıra tesisin fiziksel koruması için gerekli tesis ve ekipmanlar için gerekli olan altyapı için mühendislik araştırma sonuçlarını ve tasarım belgelerini incelediğini ve uygun bularak onayladığını açıkladı. Glavgosexpertiza'nın onayı, Pevek Boğazı kıyısında ekipmanların "yerleştirilmesi, depolanması ve kullanımı" ve santralin fiziksel koruması için tesislerin inşa edilebileceği anlamına geliyor.

Bu yaz ticari işletmeye geçmesi planlanan Yüzer NGS, Pevek şehrine termal enerji sağlayacak. Şehrin ilk semti, 2020 yazı başından itibaren ısı elde etmek için santrale bağlanacak. Şehrin geri kalan bölümü ise 2021’e kadar santrale bağlanmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler