1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ruslar Akkuyu’yu Leningrad NGS’ye benzetti

Ruslar Akkuyu’yu Leningrad NGS’ye benzetti

Rus nükleer devi Rosatom, Mersin’de kuracağı Türkiye’nin ilk nükleer santrali unvanına sahip olacak Akkuyu NGS’yi, Finlandiya Körfezi kıyısındaki Rusya’nın en büyük tesisi Leningrad Nükleer Güç Santrali’ne benzetti.

Ruslar Akkuyu’yu Leningrad NGS’ye benzetti

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk nükleer santralini kurup işletecek Rus Rosatom'dan yapılan açıklamada, Rusya'nın kurulu güç açısından en büyük nükleer santralinin Leningrad Nükleer Güç Santrali (NGS) olduğu hatırlatıldı. Leningrad NGS’nin 49 yıldır kesintisiz şekilde elektrik ürettiği bilgisine yer verilen açıklamada “Finlandiya Körfezi kıyısında bulunan santral, yıllar içerisinde bulunduğu bölgenin ekonomisine, sosyal hayatına ve doğasına katkısı ile Mersin’de Rosatom tarafından inşa edilen Akkuyu NGS’nin geleceğine ışık tutuyor” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada Rusya’nın ünlü turistik şehri St. Petersburg’a 80 kilometre uzaklıktaki Sosnovy Bor’da kurulan santralin, bir nükleer santralin bulunduğu bölgeyi nasıl değiştirdiğini ve “geliştirdiğini” gösteren önemli bir örnek olarak gösterildiği ifadesine yer verildi. Leningrad NGS çevresindeki değişime tanık olan uzmanlara göre Akkuyu NGS’nin de inşa edildiği bölgede yıllar içerisinde benzer bir gelişme yaşanacağına işaret ettiklerinin alçı çizildi.

Bu arada, Leningrad NGS’nin bulunduğu Finlandiya körfezi ile Akkuyu NGS’nin yer alacağı Akdeniz kıyısındaki Mersin Akkuyu bölgesinin iklim şartları birbirinden oldukça farklı. Nükleer santraller açısından iklim farklılıklarının önemi bulunuyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler