1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ruslara göre kaya gazı devrim değil!

Ruslara göre kaya gazı devrim değil!

Enerji Günlüğü - Rus enerji uzmanları, tüm dünyada devrim gözüyle bakılan kaya gazına şüpheyle yaklaşıyor. Ruslara göre önümüzdeki on yıl içinde...

Ruslara göre kaya gazı devrim değil!

Enerji Günlüğü - Rus enerji uzmanları, tüm dünyada devrim gözüyle bakılan kaya gazına şüpheyle yaklaşıyor. Ruslara göre önümüzdeki on yıl içinde petrolün saltanatı gücünü koruyacak. ABD, İngiltere, Ukrayna, Çin gibi ülkelerin dört elle sarıldığı kaya gazının, önümüzdeki yıllarda petrol, doğalğaz gibi kaynakların tahtını sallayacağı ve enerji sektöründe devrim niteliğinde bir değişikliğe yol açacağı düşünülüyor. Ancak bu düşünce Ruslara pek de inandırıcı gelmiyor. Rus Enerji Uzmanı Aleksandr Razuvayev, önümüzdeki onlarca yıllık dönemde dünya petrol ve doğalgaz piyasasında devrimci gelişmelerin yaşanmayacağını söyledi.

Önümüzdeki on yıllar içinde klasik enerji kaynaklarının güncelliğini yitirmeyeceğini söyleyen Razuvayev, “Kimilere göre şist petrolü üretimi, petrol ve doğalgaz fiyatlarının düşmesine ve bunun bir sonucu olarak elektrik fiyatlarının inmesine yol açacak. Ama bence şimdilik bunun ihtimali çok az. Yabancı şirketlerin Rusya’nın kıta sahanlığına ilgisi, şist devriminden şüphe duyulduğuna bir kanıt olarak gösterilebilir. Arktik ve Doğu Sibirya’da çalışmak gerekiyor. Petrol fiyatlarının hissedilen derecede düşüşünü öngörmüyoruz. Rusya dâhil petrol üreticileri için şist devriminden kaynaklanabilecek riskler, benim fikrimce, abartılıyor. Klasik petrol üretimi önümüzdeki 10 yıllık dönemde güncelliğini yitirmeyecek” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler