1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya 2015’te petrol üretimini azaltacak

Rusya 2015’te petrol üretimini azaltacak

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, mevcut ekonomik zorluklar nedeni ilepetrol üretimini azaltabileceklerini söyledi.Rusya Enerji Bakanı...

Rusya 2015’te petrol üretimini azaltacak

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, mevcut ekonomik zorluklar nedeni ilepetrol üretimini azaltabileceklerini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, mevcut ekonomik zorluklar nedeni ile 2015’te 525 milyon ton olarak planlanan petrol üretim hacmini azaltabileceklerini söyledi.

Rusya’nın eski petrol rezervlerinde daha az üretim yapılabileceğini ifade eden Novak, Prirazlomneye, Imilorskoye ve Trebz petrol havzalarında ise artış olabileceğini kaydetti.

ÇİN VE HİNDİSTAN BÜYÜK İLGİ DUYUYOR

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeni ile bazı Batılı firmaların kendi iradeleri ile bazı projelerden çekildiklerini belirten Novak, “Bizim burada iki sorunu birden çözmemiz gerekiyor. Yeni ortaklar bulmalıyız ve teknoloji transferi gerçekleştirmeliyiz. Çin ve Hindistan şirketleri büyük ilgi duyuyor.” dedi.

PETROL ÜRETİMİNİ YÜZDE 5 DÜŞÜREBİLİRİZ

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç de yaptığı değerlendirmede piyasada yaşanan gelişmeler nedeni ile petrol üretiminin yüzde 5 civarında düşürülebileceğini, ancak bunun fiyat artışı sağlamak için yapay bir üretim kısıtlaması olmayacağını belirtti.

Dvorkoviç petrol üretiminde kısıtlamanın bir kısım kötümser senaryoların ortaya çıkması durumunda uygulamaya konacağına ve bilginin piyasalarla paylaşılacağına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler