1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya 2022'de petrol üretiminde artış bekliyor

Rusya 2022'de petrol üretiminde artış bekliyor

Rusya, OPEC+ anlaşmasının sona ereceği 2022 yılında petrol üretiminde artış bekliyor.

Rusya 2022'de petrol üretiminde artış bekliyor

Enerji Günlüğü - Rusya, OPEC+ anlaşmasının sona ereceği 2022 yılında petrol üretiminde artış bekliyor.

Rusya Ekonomi Bakanlığı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya ve birlikte hareket eden ülkelerin (OPEC+)  üretim kısıntısı anlaşmasının sona ereceği Nisan 2022 sonrasında Rusya’nın petrol üretiminin artmasının beklendiğini bildirdi. Rusya'nın bu yıl 507,4 milyon ton petrol üreteceğini tahmin eden Ekonomi Bakanlığı, gelecek 3 yılda üretimin 560 milyon tona, günlük ortalama üretiminin de 11,2 milyon tona çıkacağını öngördü. Ekonomi Bakanlığı, Rusya'nın petrol ihracatının bu yıl 225 milyon ton olmasını, 2023 yılında ise 266,2 milyon ton seviyesine çıkmasını beklediklerini de vurguladı. Rusya'nın petrol ihracatı 2019 yılında 269,2 milyon ton seviyesindeydi.

NOVAK: TALEP KRİZİ İLE ORTAKLAŞA MÜCADELE EDİLMELİ

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, tüm global enerji piyasası oyuncularının koronavirüsün yayılmaya devam etmesinin petrol talebinde yarattığı düşüş ile ortaklaşa mücadele etmeleri, güçlerini bir araya getirmeleri gerektiğini söyledi. 

G20 enerji bakanları toplantısında konuşan Novak, global petrol talebinin kriz nedeniyle bu yıl yüzde 10'a varan oranda düşmekte olduğunu ve bunun şirketlerin üretime yatırımlarını yüzde 25-30 oranında azaltmalarına yol açtığını vurguladı. Konuşmasında OPEC+’nın petrol piyasasında istikrarı sağlama çabalarını öven Novak, "Enerji sektörünün liderleri olarak bizim görevimiz talepte düşüş gibi zorluklarla karşı karşıya kalındığında dayanışma göstermek" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler