1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya-AB-Ukrayna üçlü doğalgaz görüşmesi yapılacak

Rusya-AB-Ukrayna üçlü doğalgaz görüşmesi yapılacak

Enerji Günlüğü - Rusya Federasyon ve Avrupa Birliği, Ukrayna ile doğal gaz konusunda üçlü görüşme yapılması konusunda anlaştılar. Rusya Enerji...

Rusya-AB-Ukrayna üçlü doğalgaz görüşmesi yapılacak

Enerji Günlüğü - Rusya Federasyon ve Avrupa Birliği, Ukrayna ile doğal gaz konusunda üçlü görüşme yapılması konusunda anlaştılar. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Sefcovic ile mevcut kontratların uygulanması konusunu görüştük. Ukrayna tarafının temsilcileriyle üç tarafı bir görüşme gerçekleşmesi konusunda anlaştık" diye konuştu.

Novak, Sefcovic ile görüşmede Ukrayna'ya 4 milyar metreküpe kadar ek gaz saglanmasını ele aldıklarını ve Ukrayna'dan parayı aldıktan sonra gaz pompalamaya başlayacalarını belirtirken, Sefcovic de Ukrayna'ya doğal gaz alması için 500 milyon dolar sağlanmasına yönelik anlaşmanın sonuçlandırılmak üzere olduğunu vurguladı. 

Rusya Enerji Bakanı açıklamasında, görüşmede Kuzey Akım ve Türk Akım doğal gaz boru hattı projelerinin de gündeme geldiğini ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler