1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya AB`den Güney Akım için taviz isteyecek

Rusya AB`den Güney Akım için taviz isteyecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Avrupa Birliği'nin Enerjiden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger 17 Ocak'ta Güney Akım projesini görüşmek...

Rusya AB`den Güney Akım için taviz isteyecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Avrupa Birliği'nin Enerjiden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger 17 Ocak'ta Güney Akım projesini görüşmek üzere bir araya gelecekler.

AB Rusya Federasyonu Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vladimir Chizhov, Pazartesi günü yaptığı konuşmada AB Enerjiden Sorumlu üyesi Günther Oettinger’in Cuma günü Moskova’ya geleceğini ve Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile görüşeceğini söyledi. Chizhov’a göre, Rusya Avrupa Komisyonu’ndan Güney Akım Projesi için taviz vermesini isteyecek.

Chizhov ayrıca, Güney Akım’ın Rusya topraklarından, Karadeniz’den ve Sırbistan gibi AB üyesi olmayan ülkelerden geçen sınırlar ötesi bir proje olduğunu belirterek, bu nedenle özel bir işleyişe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Aralık ayında AB, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Sırbistan ile Rusya arasında imzalanan Güney Akım projesini inşa Anlaşmalarının ulusal yasalardan üstün ve öncelikli olması gerektiğini söylemişti. AB ise bu anlaşmaların Avrupa Birliği kurallarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

AB-RUSYA HUKUK ÇEKİŞMESİ

Önceki ve Sonraki Haberler