1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ağır petrol üretiminde vergi düzenlemesi planlıyor

Rusya ağır petrol üretiminde vergi düzenlemesi planlıyor

Rusya, OPEC+ anlaşmasıyla 2023’e kadar yasakladığı ağır petrol üretimi için yasak sonrası karlılık temelli vergilendirmeyi değerlendiriyor.

Rusya ağır petrol üretiminde vergi düzenlemesi planlıyor

Enerji Günlüğü - Rusya, OPEC+ anlaşmasıyla 2023’e kadar yasakladığı ağır petrol üretimi için yasak sonrası karlılık temelli vergilendirmeyi değerlendiriyor.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Sazanov, Maliye Bakanlığı'nın OPEC+ anlaşmasının 2022 yılı sonunda tamamlanmasına kadar iptal edilen ekstra ağdalı ve yüksek ağdalı petrol üretimi imtiyazlarını iade etmeyi uygunsuz bulduğunu kaydeden Sazanov, ağır petrol için ek gelir vergisi rejiminin parametrelerini tartışmaya hazır olduklarını ve Sonbaharda petrol şirketleriyle bu konuyu tartışmaya başlayacaklarını ifade etti. Sazanov, Rus petrol sahalarının yüzde 25-30'luk bölümünü oluşturan ağır petrol sahalarının geleneksel alanlara göre daha yüksek maliyetli olduklarını ve bu alanlarda karlılık tabanlı vergilendirmeye geçebileceklerini bildirdi.

“BENZİN İHRAÇ YASAĞI GELİRLERİ ETKİLEMEYECEK”

Sazanov ayrıca, benzin ihracatına yasak getirilmesi halinde bunun vergi gelirlerine etkisi olmayacağını hesapladıklarını belirtti. Sazanov, "Eğer benzin ihraç edilmez ise iç piyasaya verilir ve orada da benzin tüketimi vergilendiriliyor. Bu nedenle vergi gelirlerinde herhangi bir düşüş beklemiyoruz" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler