1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Akkuyu NGS hisselerini bölerek satabilir

Rusya Akkuyu NGS hisselerini bölerek satabilir

Enerji Günlüğü - Rus kamu nükleer şirketi Rosatom, Akkuyu Nükleer Santrali projesinin yüzde 49'luk hissesini tek seferde değil, bir kaç aşamada satmayı...

Rusya Akkuyu NGS hisselerini bölerek satabilir

Enerji Günlüğü - Rus kamu nükleer şirketi Rosatom, Akkuyu Nükleer Santrali projesinin yüzde 49'luk hissesini tek seferde değil, bir kaç aşamada satmayı değerlendiriyor.

Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom'un başkanı Aleksey Lihaçev, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin yüzde 49’luk hissesini tek seferde satma gibi bir hedeflerinin olmadığını, bunun bir kaç aşamada yatırımcılara sunulabileceğini belirtti. 

Projenin her geçen gün değerlenip pahalı hale geldiğini ifade eden Lihaçev, bu nedenle de yüzde 49'luk paketi parçalara bölebilecekleri, yatırımcıların ilgisini çekebilecekleri yönünde düşünceleri olduğunu kaydetti. 

Lihaçev ayrıca yatırımcının Türk ekonomisinin temsilcilerinden olmasa bile, Türk hükümetinin onayının olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bizim sadece yatırımcıya değil, aynı zamanda mühendislik alanı da olabilir, belirlediğimiz grafiğe göre ek inşaat garantileri sağlayacak teknolojik ortaklara ihtiyacımız var" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler