1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Arjantin’de iki nükleer santral kuracak

Rusya Arjantin’de iki nükleer santral kuracak

Enerji Günlüğü – Rusya Latin Amerika ülkesi Arjantin’de Arjantin’de iki nükleer enerji santrali inşa etmesini içeren bir anlaşma yaptı.Rusya Enerji...

Rusya Arjantin’de iki nükleer santral kuracak

Enerji Günlüğü – Rusya Latin Amerika ülkesi Arjantin’de Arjantin’de iki nükleer enerji santrali inşa etmesini içeren bir anlaşma yaptı.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Arjantin Enerji Bakanı Cumartesi günü Rusya’nın Arjantin’de iki nükleer enerji santrali inşa etmesini içeren bir anlaşma imzaladı.

Latin Amerika turuna çıkan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Küba ve Nikaragua’nın ardından Arjantin’e yaptığı ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Cristina Kirchner ile ikili bir görüşme yaptı. İki ülke liderinin görüşmesi, ticaret ve enerji alanlarında ilişkilerin derinleşmesi için bir dizi anlaşma ile sonuçlandı.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rosatom’un Arjantin’de iki nükleer Santral yapmak için ihaleye teklif sunduğunu belirterek,ekonomik sıkıntı içerisindeki Arjantin’de inşa edilecek nükleer enerji santrallerinin finansal sorun yaratmayacağını söyledi.

Nükleer enerji programını geliştirmeye çalışan Latin Amerika’nın üçüncü büyük ekonomisine sahip Arjantin Başbakanı Cristina Fernandez ise Rosatom’un ülkelerinde aktif olarak çalıştığını belirterek, aynı zamanda ihaleye cazip maddi koşullar önermeye hazır olduğunu ifade etti.

Fernandez ayrıca, Rus heyetin ülkenin güneyinde bulunan Vaca Muerta kaya gazı sahasını da ziyaret edebileceğini söyleyerek, iki ülke ilişkilerinin daha da derinleşmesini umduğunu belirtti.

Henüz başlangıç aşamasında bulunan Vaca Muerta kaya gazı sahasının on yıl içinde Arjantin’in enerji üretimini iki katına çıkaracağı düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler