1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Avrupa’ya gaz krizi çözümü önerdi

Rusya Avrupa’ya gaz krizi çözümü önerdi

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexandr Novak, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın faaliyete geçmesinin Avrupa gaz piyasasında istikrara yardım edeceğini kaydetti.

Rusya Avrupa’ya gaz krizi çözümü önerdi

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakan Yardımcısı Alexandr Novak, Avrupa’nın gaz açığı risklerini sınırlamak için uzun vadeli anlaşmalara dönmeyi düşünmesi gerektiğini açıkladı. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexandr Novak, Avrupa’da yaşanan enerji krizine ilişkin açıklamalardan bulundu. Avrupa’nın Rus gazı yerine LNG almaya yönelmesinin Asya’da yeni bir gaz krizi dalgasını tetikleyeceğine dikkat çeken Novak, “Avrupa gaz açığı risklerini sınırlamak için uzun vadeli gaz anlaşmalarına dönmeyi düşünmeli” dedi. 

Novak ayrıca, inşası tamamlanan ancak hala Almanya düzenleme kurumundan onay bekleyen tartışmalı Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na da değindi. Hattın faaliyete geçmesinin Avrupa gaz piyasasında istikrara yardım edeceğinin altını çizdi. 

ABD'NİN LNG İHRACATI UKRAYNA KRİZİYLE ARTTI

Öte yandan Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik ABD'nin Avrupa'ya LNG ihracatının keskin şekilde yükselmesini sağladı. WSJ'nin haberine göre, jeopolitik gerginlik, petrol ve gaz üretimi artan ABD'nin jeopolitik ve ekonomik bir varlığı haline geldi ve Rus rakiplerin Avrupa pazarı dışına çıkarılmasına imkan verdi. Amerikan petrol sektörünün gösterdiği büyüme başarısı ile Ukrayna krizinin tırmanması arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu belirten WSJ, "Amerika'nın yeni petrol ve gaz pozisyonun jeopolitik önemi konusunda kuşku yok. Ukrayna krizi ve Avrupa'da enerji krizi ABD'nin petrol ve gaz üretiminin küresel etkisine ışık tuttu" ifadelerini kullandı.   

Önceki ve Sonraki Haberler