1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya, Belarus ve Kazakistan enerji piyasalarını birleştirdi

Rusya, Belarus ve Kazakistan enerji piyasalarını birleştirdi

Enerji Günlüğü - Rusya, Belarus ve Kazakistan petrol ve doğalgaz piyasalarının 2025 yılına kadar birleştirilmesi kararı aldılar.Minsk’te devlet başkanları...

Rusya, Belarus ve Kazakistan enerji piyasalarını birleştirdi

Enerji Günlüğü - Rusya, Belarus ve Kazakistan petrol ve doğalgaz piyasalarının 2025 yılına kadar birleştirilmesi kararı aldılar.

Minsk’te devlet başkanları düzeyinde yapılan Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi toplantısında biraraya gelen Rusya Federasyon Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukashenko ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, 3 ülkenin enerji piyasalarının birleştirilmesini de ele aldılar.

Avrasya Ekonomik Birliği'nin oluşturulmasına ilişkin anlaşmanın müzakere edilmesi için bir araya gelen üç ülke liderlerinin görüşmeleri ardından açıklama yapan Avrasya Ekonomik Komisyonu (ECE) Yönetim Kurulu Başkanı Vitor Khristenko, Rusya Federasyonu, Belarus ve Kazakistan petrol ve gaz piyasalarının 2025 yılına kadar birleştirilmesi kararı alındığını ifade etti.

Rusya, Belarus ve Kazakistan arasında Gümrük Birliği 19 Aralık 2009’da Kazakistan’ın Almatı kentinde kuruldu. Gümrük Birliği’ne üye ülkeler kendi aralarındaki ticarette gümrükleri sıfırlarken, üçüncü ülkelere yönelik de ortak tarife belirliyor. Kırgızistan da Gümrük Birliği’ne girmek için talepte bulundu. Türkiye, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri de Gümrük Birliği ile serbest ticaret anlaşması imzalamak istiyor. Ayrıca gerçekleşen toplantıda Gümrük Birliği’ne girmek için çalışmalarını tamamlayamayan Ermenistan, Minsk’te yapılan zirvede anlaşmaya imza atamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler