1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya BRİCS`te yerel para kullanımı istiyor

Rusya BRİCS`te yerel para kullanımı istiyor

Enerji Günlüğü -Rusya, kur tarifelerinden doğan sıkıntıları ortadan kaldırmak için BRİCS ülkeleriyle yürütülen ticarette, yerel para birimlerinin...

Rusya BRİCS`te yerel para kullanımı istiyor

Enerji Günlüğü -Rusya, kur tarifelerinden doğan sıkıntıları ortadan kaldırmak için BRİCS ülkeleriyle yürütülen ticarette, yerel para birimlerinin kullanılmasını istediklerini açıkladı.

Moskova'da gerçekleşen "ENES 2015 Uluslararası Enerji Verimliliği" fuarı kapsamında konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, BRİCS ülkeleriyle yürütülen ticarette, yerel para birimlerinin kullanılması için gereken düzenlemeleri hazırlamak istediklerini belirterek, yerel para kullanılması durumunda BRİCS ülkelerinin daha istikrarlı konumda olacağını söyledi.

Novak, bu yıl faaliyetlerine başlayan BRİCS Kalkınma Bankası'nın, BRİCS ülkeleri arasındaki ortak çıkarlara destek olan önemli bir unsur olduğuna değinerek, "BRİCS Kalkınma Bankası ayrıca, BRİCS ülkelerinin enerji altyapı projelerini de destekleyerek, ekonomilerimizi daha istikrarlı bir duruma getirecektir" dedi.

Rus Enerji Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, uluslararası petrol satışlarının ödemesini ruble olarak alabileceklerini bildirmiş, Rus enerji devi Rosneft de, doğalgaz satışlarını ruble üzerinden yapmak için gereken çalışmalara başladıklarını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler