1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran BRICS’e katılmak için başvuru yaptı

İran BRICS’e katılmak için başvuru yaptı

İran, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın oluşturduğu BRICS ekonomi grubuna katılmak için başvuru yaptı.

İran BRICS’e katılmak için başvuru yaptı

Enerji Günlüğü - İran; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan ve BRICS ülkeleri olarak bilinen ekonomi grubuna katılmak için başvuru yaptı. 

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Katipzade, İran'ın Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan beş büyük gelişmekte olan ekonomi grubuna katılmak için başvurduğunu söyledi. Başvuru öncesinde yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiğini bildiren Katipzade, BRICS'in uluslararası bir anlaşma ya da sözleşme olmamakla beraber; geniş etki mekanizmalarıyla donanmış, dünya brüt üretiminin yüzde 30'u ile dünya nüfusunun yüzde 40'ını oluşturan çok önemli bir birliktelik olduğunu kaydetti. 

Katipzade, İran'ın BRICS üyeliği gerçekleşirse hem İran için hem de BRICS üyeleri için katma değerler yaratacağını söyledi. 

“Üstün Nitelikli BRICS Ortaklığını Güçlendirin: Küresel Kalkınma için Yeni Bir Çağın Başlangıcı” başlığıyla 22-24 Haziran 2022 tarihleri arasında Pekin’de düzenlenen BRICS 2022 İş Forumunun sanal zirvesinde bir konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran’ın BRICS'in hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için yeteneklerini ve potansiyelini paylaşmaya hazır olduğunu söylemişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler