1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya BRICS ülkeleriyle enerji ortaklığı planlıyor

Rusya BRICS ülkeleriyle enerji ortaklığı planlıyor

Rusya, BRICS ülkelerini Rusya ile birlikte petrol ve gaz rafinerileri kurmaya ve yenilenebilir enerji projeleri geliştirmeye çağırdı.

Rusya BRICS ülkeleriyle enerji ortaklığı planlıyor

Enerji Günlüğü - Rusya, BRICS ülkeleri ile ortak petrol ve gaz rafinerileri kurmayı ve yenilenebilir enerji projeleri geliştirmeyi hedefliyor.

Ukrayna işgali ardından Avrupa ile enerji ticareti riske giren Rusya yüzünü Asya ülkelerine döndü. Rusya Sanayi Bakanı Denis Manturov, BRICS ülkelerini Rusya ile birlikte petrol ve gaz rafinerileri kurmaya ve yeşil enerji projeleri geliştirmeye çağırdı.  Manturov, Brezilya, Rusya, Hindistan, Güney Afrika ve Çin'in oluşturduğu BRCIS'in güvenilir olmayan enerji tedarikçilerine bağımlılıklarının azaltılması gerektiğini savundu.  

RUSYA ÇİN İLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEYE ODAKLANACAK

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova'nın Batı ile yeniden bağlar kurulması tekliflerini değerlendireceklerini açıkladı. Lavrov, bunun gerekli olup olmadığını değerlendireceklerini, ancak böyle bir ihtiyaç olduğundan emin olmadıklarını söyledi.  

Rusya'nın Çin ile olan ilişkilerini geliştirmeye odaklanacağını belirten Lavrov, "Eğer Batı ilişkilerin yeniden başlatılması için bir şeyler önermek ister ise, buna ihtiyaç olup olmadığını ciddi şekilde değerlendiririz" dedi.  

Moskova'nın şu anda hedefinin Çin ile bağları geliştirmek olduğunu anlatan Lavrov, "Batı şu anda bir 'diktatör' pozisyonu almış durumda, Çin ile ekonomik ilişkilerimiz daha hızlı büyüyecek" dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler